KUIVAUSMATTO

Kuivausmatto on sähköllä lämpiävä kosteusvaurioiden kuivaamiseen suunniteltu kuivauslaite. Sitä voidaan käyttää rakenteita purkamatta poistamalla vain kosteuden haihtumista estävät materiaalit, kuten muovimatto, tasoitteet tai muut vastaavat. Taitettavilla reunoilla varustettu kuivausmatto kuivaa tehokkaasti myös huoneen nurkat ja seinien alaosat.

Kuivausmatto on valmistettu kestävästä homesuojatusta PVC-muovikankaasta ja kankaiden väliin rakennetusta lämmityskaapelirainasta. Laite on varustettu vikavirta/ylivirtalaukaisulla sekä termostaatilla. Se on kosteussuojattu, joten se on helppo puhdistaa käytön jälkeen. Se on kevyt, notkea ja turvallinen. Kuivausmatto ei aiheuta melua, pölyä eikä säteilyä, joten sitä voidaan käyttää, vaikka huoneistossa asuttaisiin.

Mattoja voidaan valmistaa eri kokoja, pienistä puolineliöisistä aina kahdeksan neliön kokoisiin. WC-pytyn ympäryksen kuivaukseen on valmistettu oma malli. Varastomalleja on kaksi, joista isomman mallin reunassa olevan puhallussuppilon avulla voidaan puhaltaa ilmaa maton alle, jolloin kuivuminen tehostuu.

Kuivausmattoa on helppo käyttää. Se levitetään kuivattavalle pinnalle ja kytketään 230V:n pistorasiaan ja sen annetaan lämmittää kolme vuorokautta. Tämän jälkeen matto nostetaan sivuun tai annetaan viikkokellolla ohjelmoidun puhaltimen käynnistyä jolloin kosteus haihtuu huoneilmaan ja tuuletuksen mukana ulos. Kuivattavan alueen lämpötilan laskettua ympäristön lämpötilaan mitataan kosteus. Mikäli alueen kosteus on edelleen yli sallitun suoritetaan em. kolmen vrk:n lämmitys- ja haihdutusjakso uudelleen.

Kuivausmatto nostaa esimerkiksi betonilattian pintalämpötilan vuorokaudessa noin 40-50°C:een ja kolmessa vuorokaudessa noin 70-80°C:een. Kuivausmatolla kuivaaminen kestää yleensä noin viikon.